Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τέταρτη χρονιά του Συλλόγου Εδεσσαίων Σκακιστών


Τον Ιούλιο του 2007 ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας σκακιστικής ακαδημίας, μέσα στην οποία θα είχαν την ευκαιρία οι νέοι και οι νέες της Έδεσσας να γνωρίσουν αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό, αθλήματος, τέχνης, επιστήμης και παιχνιδιού που αναδίδει το σκάκι.

-Το έμβλημα του συλλόγου το σχεδίασε ο Σάκης Τότλης-

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι η προσπάθεια μας αυτή θα ήταν δύσκολη, καθώς στη χώρα μας οι σύλλογοι και ειδικότερα οι σκακιστικοί, βρίσκονται στο περιθώριο. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικονομική στενότητα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού αθλητισμού κ. Ιωαννίδη).

Στην προσπάθεια μας αυτή είχαμε συνοδοιπόρους τόσο την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων ΚΕντροΔΥτικής Μακεδονίας, όσο και τους υπόλοιπους συλλόγους που ανήκουν σε αυτή.

Έτσι, μετά από λίγους μόλις μήνες ο σύλλογός μας κατάφερε να διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία το σχολικό ομαδικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από εξήντα παιδιά. Ακόμα φιλοξένησε τους τελικούς κυπέλλου για το εφηβικό και το ανδρικό πρωτάθλημα της ΚΔ Μακεδονίας.


-Η πρόσοψη του συλλόγου-
Στις 11 Μαΐου του 2008, στα πλαίσια της ανθοέκθεσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Έδεσσα, ο Σ.Ε.Σ. συνδιοργάνωσε με την Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και τη Δημοτική Επιχείρηση Καταρρακτών το πρώτο τουρνουά γρήγορου σκακιού. Φέτος το τουρνουά θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Μέσα στα  χρόνια που πέρασαν ο σύλλογος είχε εκπροσωπήσεις τόσο σε διεθνή τουρνουά εντός συνόρων όσο και εκτός (Plovdiv, Cappelle la Grande). Ακόμα είχε διακρίσεις κυρίως στις μικρές ηλικίες, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Αποκορύφωμα των διακρίσεων αυτών, είναι η πρώτη θέση του Δάνη Χρυσοβαλάντη στο ατομικό πρωτάθλημα νέων στην κατηγορία Κ10 και η 10η θέση που κατέλαβε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Αξιοσημείωτη και πολύ ελπιδοφόρα είναι και η επίδοση του ακόμα νεότερου Βίκτωρ Στεφάν, ο οποίος προκρίθηκε στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Κ8.

-Ο χώρος των προπονήσεων των σκακιστών-
Σήμερα ο σύλλογός μας μετράει τρεις επιτυχημένες και πλήρεις αγωνιστικά χρονιές και αρχίζει μια νέα προσπάθεια με ακόμα υψηλότερους στόχους. Ελπίζουμε η προσπάθεια μας αυτή να επικροτηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του σκακιού, αρχής γενομένης από την Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται να γίνει περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.






Υ.Γ. Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα κατασκευής ενός σκακιστικού ιστολογίου. Ελπίζουμε να «αγκαλιαστεί» από την ελληνική σκακιστική κοινότητα του διαδικτύου όπως και η πρώτη.

Με θερμούς σκακιστικούς χαιρετισμούς,
Αλεξανδρίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου